dan dinu
photography
nature and travel
photography
created by dianaftan.ro
natura si calatorie
Fotografia nu este doar o arta, este un mod de viata. Este felul in care vedem lumea din jur si felul in care o simtim si o interpretam. Este singurul mod de a opri timpul in loc si de a fura fractiuni de secunda. Este modul prin care portionam timpul in amintiri care conteaza si felul in care il facem sa ne apartina.
Dan Dinu este un photograf roman, specializat in fotografie de natura si de calatorie Este initiatorul proiectului Photolife unde organizeaza cursuri de fotografie, workshopuri si ture photografice. A dat startul unui serial documentar intitulat Romania Salbatica in care si-a propus sa promoveze frumusetile ascunse ale tarii.
 • detalii

  Deși este născut undeva la malul mării, Dan Dinu și-a petrecut o mare parte din viață în nordul Dâmboviței, la poalele Bucegiului. Acest lucru probabil că la îndemnat încă de mic copil să îndrăgească natura și animalele, pe care le întâlnea în locurile natale. Pasiunea pentru imagine s-a născut în special din cea pentru natură, mai ales din cea pentru munte și a început să prindă contur undeva prin liceu. Din 2003, Dan Dinu a ales să își petreacă viața în Brașov, iar fotografia a prins și mai bine contur odată cu înscrierea în Fotoclubul EXDECO, unde imaginile de vacață suprinse până atunci, au început să capete și o oarecare viziune în abordarea autorului. Chiar dacă a încercat și alte genuri fotografice, Dan a rămas fidel fotografiei de natură și călătorie. Cel mai mult îi place să fotografieze în mediul natural, în locuri cât mai sălbatice și pline de viață, însă nu a trecut cu vederea satul românesc sau locurile încărcate de istorie.

 • activitate

  În prezent Dan Dinu este vicepreședintele Fotoclubului EXDECO din Brașov și coordonatorul proiectului PHOTOLIFE, pe care l-a înființat în 2007. A publicat fotografii, articole si interviuri in National Geographic, PHOTO Travel, National Geographic Traveler, PHOTO Magazine, FOTO 4 all, Foto-video, www.foto-magazin.ro, www.nikonisti.ro, dar si pe site-uri internationale WWF (www.panda.org) sau Manfrotto (www.manfrottoschoolofxcellence.com). Până în prezent autorul are peste 70 de lucrări fotografice acceptate în saloane de fotografie naționale și internaționale și este artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică cu distincția AFIAP. În ultimii ani a avut ocazia să colaboreze în proiecte importante de fotografie, cum ar fi Wild Wonders of Europe sau Rewilding Europe și este fotograf colaborator al WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizație de protecția mediului din lume.

 • expozitii

  AOTEAROA – incursiune fotografica in Noua Zeelanda Expozitie de fotografie si videoproiectie realizate la Libraria Okian si Centrul Cultural "Reduta" Brasov (2014) si la magazinul F64 din Bucuresti (2015).
  ROMANIA SALBATICA – parcurile nationale Expozitie de fotografie in aer liber organizata impreuna cu WWF Romania in Bucuresti (2011), Timisoara (2011), Brasov (2012), Sibiu (2012), Cluj-Napoca (2012), Constanta (2012), Craiova (2012) si Iasi (2012).
  ISLANDA – tara de gheata si foc Expozitie de fotografie si videoproiectie la Libraria Okian si Centrul Cultural "Reduta" Brasov (2011) si la Clubul Taranului Roman Bucuresti (2011). Videoproiectia a mai fost proiectata si la Cluj-Napoca (2011), Timisoara (2011), Iasi (2012) si Ploiesti (2013), cat si la multe alte intalniri fotografice.
  DUNAREA – de la Padurea Neagra la Marea Neagra Expozitie de fotografie si videoproiectie la Libraria Okian si Centrul Cultural "Reduta" Brasov (2010), la Primaria Sibiu (2010), la Centrul Muzeal de Stiintele Naturii Galati (2010), la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii Tulcea (2010) si impreuna cu WWF la Palatul Parlamentului Bucuresti (2010). Alte expozitii de grup: KENYA, LOFOTEN, AVES, ORSELE LUMII, BRASOVUL MEDIEVAL, SATUL ROMANESC, MUNTELE, etc.

 • premii

  2014 - Doua imagini "highly commented" la concursul international Memorial Maria Luiza
  2011 - O imagine "highly commented" la concursul international Wild Wonders of Europe
  2011 - Distinctia AFIAP acordata de Federatia Internationala a Artei Fotografice
  2008 - Locul II la Circuitul International de Arta Fotografica TRIERENBERG Austria
  2008 - Locul II la concursul National Geographic "Fotografia Ta" cu tema "Trafic"
  2007 - Locul II la concursul lunii noiembrie organizat pe www.fotopedia.ro
  2007 - University Cultural Centre Sibiu Award, Salonul International de Fotografie Sibiu
  2007 – Locul I la concursul organizat de www.fotomagazin.ro cu tema “Vacante si calatorii”
  2006 – Medalia de aur la Salonul National de Arta Fotografica Muntenia - Mileniul III Campina
  2006 – Mentiune la Salonul National de Arta Fotografica Muntenia - Mileniul III Campina
  2006 – Locul I la concursul organizat de www.fotomagazin.ro cu tema “Solitudine”
  2005 – Mentiune la Salonul National de Arta Fotografica Muntenia - Mileniul III Campina
  2005 – Mentiune la concursul national de fotografie “vezi Orange” organizat de compania Orange
  2005 – Locul II la Salonul National de Fotografie Turistica organizat de Vacante si Calatorii
  2005 – Locul I la concursul revistei PHOTO Magazine cu tema “Viata la tara”